Новини

Потужність брізера: скільки електрики насправді потрібно пристрою?

21.03.2021
Потужність брізера: скільки електрики насправді потрібно

Брізер - це компактний пристрій припливної вентиляції, яке забирає повітря з вулиці, очищає його за допомогою багатоступінчастої фільтрації і підігріває до комфортної температури. Брізер дозволяє забезпечити безперервний повітрообмін при закритому вікні і працює більшу частину часу, в тому числі вночі.

У зв'язку з цим перед покупкою багатьох цікавить питання: чи багато енергії споживає брізер? Розповідаємо, від чого залежить енергоспоживання приладу, як розрахувати витрати на електроенергію і скоротити їх.

 

Від чого залежить енергоспоживання брізера?

Часто коли покупці задаються питанням про енергоспоживання брізеров, вони насправді цікавляться майбутніми витратами на електроенергію. Ці поняття пов'язані, але на них впливають різні чинники. Щоб передбачити майбутні витрати, потрібно розуміти, що впливає і на енергоспоживання, і на витрати.

 

1. Різниця вуличної і цільової температури повітря - Δt (дельта-т)

Наприклад, якщо на вулиці -10 ° C, а повітря потрібно нагріти до 15 ° C, Δt складе 25 ° C. Чим вище різниця температур, тим більше енергії потрібно для її усунення.
На цей фактор, у свою чергу, впливає задана температура нагріву повітря, що поступає. Наша практика показала, що з часом користувачі приходять до певних налаштувань рівня температури, які є оптимальними з точки зору економії енергії та комфорту - це підігрів повітря брізером до 15-18 ° C вдень і 6-12 ° C тепла вночі.

 

2. Продуктивність брізера

Чим більше обсяг припливного повітря, який проходить через нагрівач, тим більше енергії потрібно для його прогріву.
Тому на продуктивність впливає задана швидкість подачі повітря. У середньостатистичної сім'ї брізер налаштовують на приплив повітря об'ємом 60 м3 / год. Щоб зрозуміти, який обсяг повітря необхідно подавати в вашу квартиру, можна ознайомитися з нормами повітрообміну в нашій статті «Вентиляція за стандартами СНиП та ГОСТ. Чи достатньо просто відкрити вікно? ».

 

Які елементи брізера споживають енергію?

Основний витрата електроенергії в брізере йде на нагрів повітря. Нагрівання повітря здійснюється за допомогою РТС-нагрівачів (позисторов), які виготовлені з полікристалічної кераміки на основі титанату барію. Вони характеризуються енергоефективністю, пожаробезопасностью і не допускають перегріву, а також мають тривалий термін служби - не менше 20 тис. Годин безперервної роботи.
Різниться лише максимальна потужність нагрівачів і алгоритми управління, але в середньому для нагріву одного і того ж об'єму повітря до однієї і тієї ж температури все брізери витрачають приблизно однакову кількість енергії.
Відзначимо, що зазначена в характеристиках брізера потужність не буде використовуватися протягом усього часу роботи пристрою, а тільки на початку нагріву і при великій різниці температур. Якщо потужність нагрівача дорівнює 1,5 кВт, це не означає, що брізер завжди буде споживати 1,5 кВт / год. При підтримці температури споживання становить 20-60% щодо максимального.