Блог

Припливна вентиляція в кімнаті через лоджію (балкон)

15.04.2021

Помилкова думка

Багато хто вважає, що не можна зробити припливну вентиляцію у кімнаті через балкон (лоджію). Насправді можна, навіть якщо в квартирі вже є готовий ремонт. Для цього вам потрібен брізер і додатково круглі пластикові повітроводи, елементи зчеплення, коліно, решітка для закривання вентиляційних виходів.

 

Установка вентиляції через балкон

Основне завдання – провести повітропровід від брізера до вулиці. Важливо звести до мінімуму відстань між пристроєм і місцем, де буде відбуватися подача повітря – щоб уникнути втрати повітря.

 

Правило таке: «Довжина повітропроводу – не більше метра, і не більше двох поворотів у 90 градусів».

 

Як це працює

Пробурюється один отвір у стіні, що виходить на балкон, і другий отвір у стінці балкона. Між отворами прокладається повітропровід, наприклад, по стіні балкона. Всередині кімнати навішується брізер.

 

Повітря з вулиці надходить через отвір на балкон, проходить повітроводом і потрапляє у внутрішній блок, де очищається системою фільтрації, а далі проникає в кімнату. Це один із найпопулярніших способів, однак треба мати на увазі, що прокладка повітроводів підвищує вартість монтажу, зменшує продуктивність приладу і корисну площу балкона.

 

Монтаж припливного клапана на балконі та брізера в кімнаті

Є і такий варіант установки. Вуличне повітря заходить через припливний клапан на балкон, проходячи базову фільтрацію від пилу, і через отвір у стіні надходить уже в припливний брізер, де очищується від дрібних частинок, запахів і віддає свіже чисте повітря в приміщення.

 

Якщо на балконі курять і потрібно, щоб запах тютюнового диму не проник у кімнату, рекомендується на балконі встановити додатково настінний вентилятор на витяжку, або висовуватися з балкона і після провітрювати його 10 хв.

 

На практиці наші монтажні бригади неодноразово стикалися з подібною проблемою. Але ми завжди знаходимо рішення завдяки конструктиву приладу і досвіду.

Припливна вентиляція в кімнаті через лоджію (балкон)
Повітровод через балкон
Бризер, перехід через лоджію