Новини

Монтаж брізера на стіну з гіпсокартону

21.03.2021
Монтаж брізера на стіну

Гіпсокартон - легкий в роботі, але нездатний витримувати великі навантаження матеріал. Через це люди побоюються, що на стіну з гіпсокартону неможливо встановити брізер. Однак при дотриманні деяких правил, монтаж пристрою можливий: прилад буде міцно триматися на стіні, а матеріал не пошкодиться під час робіт.

У цій статті розповідаємо, з якими труднощами можна зіткнутися при установці брізера на гіпсокартон і яку технологію ми розробили для їх вирішення.

 

Особливості гіпсокартону

Гіпсокартон - матеріал з затверділого гіпсового тесту, який обклеєний листами будівельної паперу. Його часто використовують для обшивки стель і внутрішніх стін, так як матеріал підходить для подальшого фарбування, штукатурення, клеєння шпалер або укладання плитки.
Гіпсокартон вважається екологічним, він недорогий і відносно простий у використанні, але неміцний через пористої структури гіпсу. На аркуші гіпсокартону можна повісити годинник, картину, ключі та інші легкі предмети без спеціальних кріплень.
Для установки більш важких предметів на гіпсокартон зазвичай використовують різні дюбелі, які, завдяки своїм устроєм, допомагають листам витримувати підвищене навантаження. Наприклад, на одинарному аркуші матеріалу можна розмістити предмет вагою 5-6 кг на один шнековий дюбель, при двошаровій обшивці - до 15 кг на одиницю кріплення.

 

Чи можна розміщувати брізер на гіпсокартоні?

Вага брізера в залежності від моделі складає від 3,2 до 12,5 кг. Прилад важливо правильно зафіксувати на гіпсокартонному аркуші, щоб забезпечити міцне кріплення брізера.
Великогабаритні моделі можна встановити за допомогою спеціального кріплення і допоміжних елементів, які вбудовуються у внутрішній простір між стіною і гіпсокартоном і дозволяють рівномірно розподілити навантаження.
Велику складність при роботі з гіпсокартоном представляє не вага брізера, а технологія його монтажу. Для правильної установки приладу потрібно враховувати особливості гіпсокартону і наявність простору між обшивкою і стіною.