Блог

Важливість вентиляції в спортзалі - думка професійного тренера

23.04.2021

Якісна та ефективна вентиляція в приміщенні, де активно займаються кілька десятків людей, вкрай важлива, і життєво необхідна не тільки для нормального самопочуття, але й для отримання очікуваного результату від тренувань.
Устаткування для вентиляції в фітнес-клубі або спортивному залі має бути на порядки продуктивнішим, аніж в звичайних офісах чи квартирах. Це пояснюється не тільки великим обсягом приміщень для спортивних заходів, але і тим, що в процесі занять і тренувань організм людини споживає набагато більше кисню, виділяючи, відповідно, більше відпрацьованого вуглекислого газу.
Тренери та професійні медичні фахівці знають, що для якісного тренування необхідно забезпечити повітрообмін з розрахунку повної заміни повітря в приміщенні 6-8 разів протягом однієї години. Цей показник може варіюватися в ту чи іншу сторону в залежності від кількості людей, що одночасно проводять тренування, а також від особливостей і планування приміщення.
Вентиляція в залах важлива з багатьох точок зору. Завдяки їй можна усунути неприємні запахи поту, чи знизити ймовірність створення ідеального середовища для зростання і розвитку бактерій та хвороботворних організмів.
За наявності правильної вентиляції людині легше та простіше дихати, пропадає відчуття слабкості, задишка не переслідує спортсмена вже після перших кількох підходів до снаряду або тренажеру. Варто пам'ятати, що підвищена вологість і температура повітря призводять до утворення грибка і цвілі, які не тільки негативно впливають на здоров'я, але й стають причиною пошкоджень інвентарю та інтер'єру.
Професійні рекуператори та припливно-витяжна вентиляція здатні впоратися із забезпеченням необхідних показників повітрообміну при мінімальних вкладеннях. При цьому навіть при інтенсивній роботі обладнання відсутні протяги, що вкрай важливо при тренуваннях в закритих приміщеннях.

Важливість вентиляції в спортзалі - думка професійного тренера